Da li uživaš da budeš u međunarodnoj sredini u sopstvenom gradu? Da se družiš sa ljudima iz raznih zemalja? I želiš izazov pričanja više stranih jezika? Da li želiš da predstavljaš Novi Sad i Srbiju kao direktna veza sa dolazećim stranim studentima na razmeni? Postani nekome heroj uz pomoć Buddy sistema time što ćeš pružati podršku ljudima kojima treba pomoć! 

Šta je Buddy sistem?

To je veza između studenata na Erasmus programu i lokalnih koja se bazira na principu volonterizma i multikultulturalne razmene. 

Ko su Badiji? 

S jedne strane lokalni studenti koji dočekuju strance na Erasmus programu i pomažu im da se snađu u Novom Sadu. Sa druge strane su ti studenti koji dolaze u naš grad kojima treba pomoć da se snađu u stranoj državi. Ovo može biti sve od odgovaranja na pitanja o Novom Sadu pre dolaska, do pronalaženja način do grada od aerodroma, pomaganje u gradu ili jednostavno druženje i pokazivanje studentskog života ovde. 

 

Šta su zadaci Badija? 

  • Ti si prvi kontakt stranim studentima u Novom Sadu

  • Buddy will help you to prepare your arrival in Serbia Pomažeš im u pripremi za dolazak

  • Deliš informacije o dolasku u grad sa aerodroma ili autobuske stanice

  • ​Objašnjavaš način transporta u Srbiji

  •  Daješ savete u vezi sa smeštajem (ali badiji nisu u obavezi da nalaze smeštaj bilo kome!)

  • Pružaš osnovne informacije o gradu

  • Objašnjavaš kako se obavljaju administrativne stvari na fakultetu

  • Ti si njima prvi najbolji prijatelj u Novom Sad

Nakon popunjavanja prijave, kontaktiraj badija što je pre moguće i ostani u kontaktu sa tom osobom tokom semestra ukoliko im bude potrebna pomoć. Ti predstavljaš Srbiju u njihovim očima, tako da se ponašaj u skladu sa našom kulturom i predstavljaj je na najbolji mogući način. Na tebi je da odlučiš šta i kako ćeš im pokazati u Novom Sadu! 

Ukoliko imaš bilo kakva pitanja ili žalbe, kontaktiraj nas na office.novisad@esn.rs ili nam piši na naše društvene medije. Ukoliko ti i tvoj badi imate problem, zajedno ga možemo rešiti. Zajedno smo u ovome sa istim ciljem - da nam svima bude lepo. smiley

 

Pronađi svog badija: registruj se kao lokalni student za Buddy sistem ovde.