Ko smo mi?

Odgovor je jednostavan: #THISisESN

Erazmus Studentska Mreža (Erasmus Student Network) je najveća studentska organizacija u Evropi koja broji preko 500 sekcija i 15 000 volontera u 40 zemalja Evrope. Mi smo nezavisna, neprofitabilna, studentska organizacija koja je ujedinjena pod jednim ciljem, a to je studentska mobilnost.

Samim tim, ESN se bavi raznim stvarima, ali neki od glavnih ciljeva su integracija dolazećih studenata kao i reintegracija studenata nakon završetka mobilnosti. upoznavanje novih kultura i širenje tolerancije, predstavljanje Srbije u Evropi kroz multikulturalnu razmenu, razvijanje sposobnosti u sigurnom okruženju i promocija studentske mobilnosti. Čvrsto verujemo da je mobilnost način života koji nepovratno menja osobu pružajući joj nove prilike i šireći horizonte kroz multikulturalnost, iskustva, znanje i razmenu istog. 

Kako?

Internacionalni projekti poput Eduk8-a koji su implementirani u našoj organizaciji daju priliku svima da se bave više sopstvenim razvitkom kao i neformalnim obrazovanjem. Svi učimo jedni od drugih i zajedno se razvijamo. Svi imaju priliku da kroz SocialErasmus ExchangeAbility projekte implementiraju svoje ideje i vrate nešto zajednici, dok se Mov’inEurope i ESNsurvey se fokusiraju na promociju same studentske mobilnosti i uticaju koji ima na visoko obrazovanje. Kroz različite komitete koji postoje što na lokalnom što na internacionalnom nivou, ESN takođe pruža svima priliku da se pronađu, bilo to obrazovanje u ICE komitetu, društvene mreže i marketing u komitetu za komunikacije (ComCom).  FICO je tu za sve finansije, NEC za unutrašnje istraživanje mreže, a IT komitet (ITcom) je tehnička kičma cele ogranizacije bez koje ovo ne biste mogli da pročitate. 

Svakog dana rastemo i učimo nešto novo time što nalazimo druge koji imaju kompletno drugo iskustvo. Bilo to osoba koja je iz drugog mesta, društvenog okruženja ili kompletno druge kulture, izazivanje jednoličnog pogleda na svet nam pruža priliku da budemo jednostavno bolji kada shvatimo koliko je svet raznolik. Uz sve to, razvijanje soft skills i networking dolaze prirodno u situaciji gde su organizacione i komunikativne veštine neophodne za obavljanje određenih zadataka. Informisanost, kreativnost i inovativnost su samo neke od pozitivnih nuspojava koje prate našu zajednicu volontera (i Erazmus studenata!)

 

ESN ti daje priliku da unaprediš svoje veštine. Bilo da je to pisanje, dizajn, bilo kakva organizacija ili pa jednostavno komunikacija sa ljudima, okruženje ESN-a omogućuje da koristiš svoje postojeće veštine redovnije u okruženju sopstvene generacije bez pritiska, i samim tim ih usavršavaš jer uvek može bolje.

Zašto?

Period studiranja je životno razdoblje koje odlikuje jedinstven način života. Sem što razvijaš svoju buduću karijeru, otkrivaš svoja interesovanja i životni put postavljajući sebi izazov dok imaš vremena za učenje i degustiranje novih stvari.  Jedna od neprikosnovenih fraza je ideja da se ništa dobro ne dešava u zoni komfora, nego da život počinje taman izvan granica ustaljenog i poznatog. ESN je dobra podloga za izlaženje iz zone komfora testiranjem utemeljenih ideja o životu, različitim kulturama i na kraju o nama samim. 


 

Prijave su otvorene do 25.01.2019. u 23:59h! Zato požuri i postani deo našeg tima!

Prijava se vrši popunjavanjem ove forme