Nikola Popović je izabran za volontera meseca decembra! Ovaj apsolvent arhiterture je zbog svog posebnog angažovanja u okviru Event tima dobio čast da bude proglašen za najboljeg ESNera u proteklom mesecu. Nikola je iz Kikinde, osim volontiranja u slobodno vreme voli da se bavi i košarkom, a kao jedan od razloga zašto se učlanio u ESN navodi želju da upoznaje nove ljude.
• Kako si čuo za ESN? Zašto si odlučio da se učlaniš?
Čuo sam od druga za ESN i odmah me je zainteresovalo učlanjenje u organizaciju radi upoznavanja novih ljudi iz raznih delova sveta, učestvovanje u radu organizacije sa drugim studentima, kao i mogućnost odlaska na razmenu.
• Da li si se i pre ESN-a bavio volonterskim radom?
Nisam, ovo mi je prvo volontersko angažovanje, ali me je izvanredno iskustvo sa ESN-om privuklo da nastavim da se bavim.
• Koji je tvoj tim u ESN-u i koja su tvoja zaduženja?
Član sam Event Team-a i osnovno zaduženje tima je organizovanje dogadjaja koji će Erasmus studentima boravak u Novom Sadu učiniti zanimljivijim,neka od dešavanja su Game Night,Movie Night,klizanje,razne žurke pune dobre energije,zabave,druženja...
• Pored pomaganja studentima na razmeni da li si planirao da jednom i sam odeš na razmenu?
Naravno. Nova saznanja, iskustva,život i studiranje uz nove ljude i običaje zvuči veoma zanimljivo. Čuo sam razna iskustva koja su me dodatno privukla, tako da se nadam da ću i ja uskoro otići na razmenu.
• Da li misliš da će ti ESN pomoći u tvojoj budućoj karijeri?
Nova iskustva u radu, komunikaciji sa ljudima nezavisno od profesije su od velike koristi za svakog studenta tako da smatram svoje priključenje organizaciji kao pun pogodak.
• Zašto bi nekom svom prijatelju preporučio da se učlani u ESN?
ESN pruža puno mogućnosti za studente kao što su stručna praksa, odlazak na razmenu, učestvovanje u raznim radionicama...
• Poruka za čitaoce.
Ako nam se još uvek niste pridružili,očekujemo vas!