Prvi mesec u godini donosi novi početak, ali mi nastavljamo po starom i promovišemo najaktivnije ESNere! Ovog januara to je zaslužila da bude Jovana Končarević, dizajner i osoba čija je zasluga što naše fotografije i promo materijali izgledaju taaako dobro! Jovana je trenutno na master studijama grafičke komunikacije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a kada nije na fakultetu i ne volontira u ESN-u svoje slobodno vreme voli da ispuni klasičnim i latino plesovima!

1. Koji ESN događaj ti je omiljen i zašto?

Bila sam na samo par događaja za sad i ne bih mogla da govorim o omiljenom još uvek, ali druženje, kako sa našim tako i sa studentima na razmeni, učenje o drugim kulturama, i razmena ideja ono je što svaki od njih čini posebnim. Sve ovo plus gomila pozitivne energije recept je za sjajan provod, a toga u ESN-u nikada ne manjka.

2. Osim volontiranja u ESN-u čime voliš da se baviš u slobodno vreme? Imaš li neki hobi?

Imam tu sreću da sam se opredelila za kreativnu profesiju gde granica posao/hobi skoro i ne postoji. Ipak, trenutno je moj hobi dečija ilustracija i radim na tome da jednog dana, nadam se uskoro, dođem u poziciju da mogu od nje da živim. Pored toga, krenula sam na časove plesa. Klasične i latino plesove sam oduvek volela, i uvek im se rado vraćam.

3. Zašto bi svojim prijateljima preporučila da se učlane u ESN?

ESN bih preporučila ne samo mojim prijateljima, već svim studentima koji žele da iskuse nešto novo, koji vole da upoznaju nove ljude i koji osećaju potrebu da svoje slobodno vreme iskoriste produktivnije. Ovo je savršena prilika da barem na trenutak pobegnu od svakodnevnice, dobro se provedu, a u isto vreme nauče nešto i usavrše veštine koje ce im kasnije služiti kako u privatnom tako i u poslovnom životu.

4. Koliko je volontiranje u ESN-u promenilo tvoju svakondevnicu? Da li su ti dani sada užurbaniji?

Ne bih rekla užurbaniji, ali definitivno primećujem promene. Zbog više obaveza primorana sam da bolje organizujem svoje vreme, što će mi itekako pomoći u budućnosti.

5. Šta ti je najzanimljivije da radiš u ESN?

S obzirom da sam se prethodnih godina malo ulenjila po pitanju stranih jezika, rekla bih da mi je izlaženje iz zone komfora i pričanje sa stranim studentima najzanimljiviji deo ESN-a.

6. Da li ti je teško da radiš sa studentima na razmeni? Je li bilo nekih poteškoća da se naviknu na život u Srbiji?

Nažalost još uvek nisam imala to zadovoljstvo da radim sa njima. Moji zadaci ne podrazumevaju rad direktno sa studentima na razmeni, tako da, što se dizajniranja tiče, nije bilo problema. Po priči onih koje sam imala priliku da upoznam, rekla bih da su se odlično snašli.

7. Poruka čitaocima?

Pridružite nam se! Budite promena koju želite da vidite u svetu. :)