Goran Košutić je jedan od novijih članova ESN-a, ali je uspeo da se za samo 5 meseci svojim radom i zalaganjem istakne i bude izabran za najboljeg volontera u junu. On završava studije filozofije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu a kao najveću prednost rada u ESN-u izdvaja što na taj način može da pomaže drugim studentima i konstantno unpređuje svoje komunikacione sposobnosti.

 

  1. Ti si jedan od novijih članova ESN-a. Šta te je motivisalo da se tako brzo istakneš?

Motivacija da se istaknem uglavnom leži u tome što sam motivisan istaknućem. Šalu na stranu (ali ne previše udaljenu) trudim se u životu da kad god nešto radim to bude kako valja. Međutim posebnu motivaciju kod mene najviše izazivaju ciljevi i taj osećaj svrhe da činiš nešto korisno i dobro. Mnogo mi se svidelo sve što se radi u ESN-u i jednostavno sam želeo da i ja budem efikasan član kolektiva.

 

  1. Čime se baviš u ESN-u, koja su tvoja zaduženja?

Moja zaduženja su pre svega vezana za ESNcard, odnosno pregovaranje i sklapanje ugovora sa partnerima. Cilj mi je da obezbedim što bolje popuste za one stvari i usluge koje mislim da bi najviše koristile našim studentima.

 

  1. Zbog čega si odlučio da se pridružiš ESN-u?

Definitivno presudni element je bila ekipa iz ESN-a. Otišao sam sasvim slučajno na ESN prezentaciju i kada sam osetio njihovu energiju i video ideje koje oni zastupaju, odluka da se prilkjučim je bila vrlo laka.

 

  1. Koje su po tebi najveće prednosti članstva u ESN-u? Da li su tvoja očekivanja ispunjena?

Teško je izabrati najveće prednosti, ima ih zaista mnogo, ali moram priznati da se meni najviše sviđa to što sam upoznao puno interesantnih mladih ljudi, što stranaca, što iz Srbije. Obožavam to što je volontiranje u ESN-u zapravo istovremeno i provod i učenje i rad. Verujem da su te tri stvari ključne za svaki tim koji želi da dobro funkcioniše, a ovde u ESN-u sam to pronašao.

 

 

  1. Da li imaš želju da, osim saradnje sa stranim studentima, i sam odeš na razmenu?

Svakako da imam želju za novim iskustvima, znanjima, izazovima, tako da ideja studiranja u inostranstvu mi je vrlo privlačna, ali da li ću konkretno tu ideju realizovati zavisi od više stvari.

 

  1. Čime bi želeo da se baviš u budućnosti? Misliš li da će ti volontiranje u ESN-u u tome pomoći?

Veoma sam svestrana osoba (možda i previše jer znam ponekad da se raspem na sve strane) tako da mislim da postoji više stvari kojima bih želeo da se bavim i za koje verujem da bih zaista bio dobar u njima. Ono što je zapravo meni bitno, jeste da to nešto, za sada neodređeno, bude fokusirano na rad sa ljudima. Poželjno bi bilo da bude u humane svrhe, jer mi se sviđa ideja da doprinesem nešto ovome svetu ali i da me konstantno izaziva da budem sve bolji i bolji. Volontiranje u ESN-u svakako vidim kao jednu vrstu izazova a isto tako i kao nešto što će me dosta naučiti. Na primer, meni je komunikacija vrlo bitna stvar, a ovde stalno imam prilike da razvijam svoje komunikacione veštine kako u poslovnom diskursu, tako i u interkulturalnom.

 

  1. Poruka čitaocima?

Neka to bude mala filozofska mudrolija. Nemojte biti ono što jeste, već ono što želite da budete. Vi nikada niste ograničeni time da jeste, već imate najlepšu moć slobode da možete da budete. Jednostavnije rečeno ako u nešto verujete, ako nešto želite i volite, just go for it.