Tijana Cvetković se tek nedavno pridružila ESN-u i već je uspela da se istakne kao volonter meseca! Ova Podgoričanka studira Grafički dizajn na Fakultetu tehničkih nauka ali, kako sama kaže, njena najveća strast je fotografija. U ESN-u je tako uspela da spoji lepo i korisno. Njen zadatak je da zabeleži svaki bitan trenutak u radu naše organizacije pri čemu joj pomaže njena prva ljubav - Nikon fotoaparat.

1. Skoro si se učlanila u ESN, šta te je motivisalo da se tako brzo istakneš?
Iskreno, ovo je i za mene bilo veliko iznenadjenje. Moja uloga u ESN-u je takva da, hteli-ne hteli, svi me primete i znaju da sam tu, da vrebam i čekam pravi trenutak da ih uslikam. Motivacija je zapravo ta velika ljubav prema fotografiji i volontiranju.

2. Zašto si se odlučila baš za ESN?
Ove godine sam upisala fakultet i prvo sam se informisala o svim mogućim studentskim organizacijama. Zbog svoje ambicije da studiram u inostranstvu, a ne samo da budem turista, ESN se istakao kao odlična šansa da upoznam ljude različitih kultura ali isto tako i slične sebi, sa sličnim shvatanjima, ciljevima i da na neki način pomognem kolektivu, pritom uradim i nešto dobro za sebe.

3. Čime se baviš u ESN-u? Koliko ti te obaveze oduzimaju vremena?
Ponosni sam član Communication Tima! Tačnije, moj posao je da fotkam i zabeležim svaki korak koji Erasmus student napravi. Ne gledam na to kao obavezu koja oduzima vreme jer fotografija je nešto što ja uživam radeći i smatram velikim ličnim uspehom ako nekog usrećim tim jednim klikom koji je zamrznuo trenutak i učinio da se ta uspomena nikad ne zaboravi. :)

4. Čime bi želela da se baviš u budućnosti? Da li mislis da će ti volontiranje u ESN-u u tome pomoći?
Definitivno će mi pomoći. Možda neću raditi nešto što je blisko ESN-u ali ću biti veoma ponosna na sebe i taj mali doprinos organizaciji. Pored fantastične stavke u CV-u, meni ovo predstavlja šansu da pokažem svoju kreativnost i odličnu praksu mojim fotografskim i dizajnerskim veštinama.

5. S obzirom da si toliko aktivna, šta volontiranje znači za tebe?
U volontiranju nema ničeg negativnog i ništa ne možete izgubiti. Zapravo nismo ni svesni da nekada dobijemo mnogo više nego što smo dali. Naravno da je odlično kada dobijemo novac za uloženi trud, ali ništa manje ne vredi jedan osmeh i veliko “hvala”!

6. Šta je po tebi najbolja stvar kod volontiranja u ESN-u? Zašto bi preporučila drugima da se učlane?
Smeh, smeh i samo smeh, neverovatno je koliko su svi pozitivni i divni, kako članovi ESN-a tako i studenti koji su ovde na razmeni! Svi su tu jedni za druge kao jedna velika porodica. Mene kao jednu veoma lenju osobu je ovaj posao fotografa, koji zahteva prisustvo na (trebalo bi) svim dešavanjima, nateralo da se pokrenem i definitivno su mi dani postali više aktivni i ispunjeni a manje monotoni.

7. Poruka čitaocima?
Ako me vidite u svojoj blizini.. strike a pose and say cheese! I jedan od mojih omiljenih citata:
“Which of my photographs is my favorite? The one I’m going to take tomorrow.”- Imogen Cunningham